08
ян.

Венецианска мазилка

Венецианска мазилка – приложение

Въпреки че венецианската мазилка понякога се свързва асоциативно с външни фасадни стени, тя е предназначена основно за приложение в интериора. По вътрешните стени на вашия дом венецианската мазилка ще се запази за дълъг период от време, без да изисква някаква специална поддръжка. Може да се използва също така за стените на изящни хотели, ресторанти и други обществени сгради. Тя ще придаде на всяко едно помещение стил, елегантност и неподправена аристократичност.

Основни предимства на венецианската мазилка

Венецианската мазилка има редица качества и характеристики, които я правят популярна и желана сред потребителите от цял свят. Тя е не само качествена и невероятна на външен вид, но и прави дома „по-зелен“, екологичен и приятен за обитаване. Нека да видим основните предимства, които ви носи венецианската мазилка:

  1. Гъвкавост – на първо място, венецианската мазилка е изключително гъвкава. Без проблем тя може да бъде приложена към повърхности от дърво, тухли, цимент, гипсокартон и др. В богатите и изтънчени домове венецианската мазилка се използва също така за покритие на колони и арки.
  2. Венецианска мазилка на таван
    Дълготрайност – можете да бъдете сигурни, че венецианската мазилка в дома ви ще запази своето отлично състояние за доста дълго време. Веднъж изсъхнала, тя придобива здравината и устойчивостта на камък. Ако все пак бъде повредена по някаква причина, ще бъде възможно да възстановите венецианската мазилка със сравнително малко усилия и средства.
  3. Безпроблемна поддръжка – венецианската мазилка има напълно естествен състав, който позволява на стените в дома да дишат и ги предпазва от бактерии и плесени. От друга страна, традиционното восъчно покритие на венецианската мазилка прави възможно нейното почистване с вода.
  4. Липса на вредно влияние върху въздуха – натуралните компоненти на венецианската мазилка носят още едно много важно предимство. Благодарение на тях, качеството на въздуха в помещението остава непроменено и липсват обичайните неприятни и вредни вещества, появяващи се при работа с изкуствени бои и материали. В този смисъл полагането на венецианска мазилка е една уверена крачка напред към по-зелен и екологичен дом.